2017 metų balandžio 20 dieną Marijampolės lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis“ vyko pirmasis priešmokyklinuko  konkursas, kuriame vaikučiai varžėsi dėl geriausiai mokyklai pasiruošusiojo vardo.

Konkurse susirinko dalyviai iš dešimties priešmokyklinių įstaigų. Dalyviams buvo pateiktos šešios užduotys, kurių metu jie galėjo pademonstruoti savo  gebėjimą skaičiuoti, atsakyti į klausimus sveikatos tema, pademonstruoti savo bendravimo įgūdžius, mokėjimą dainuoti, šokti, atlikti pavestas užduotėles.

Mažiesiems konkursantams talkino jų darželių auklėtojos. Godą Levulytę į konkursą lydėjo ir atsakingai ruošė priešmokyklinio ugdymo pedagogė Audronė Lozoraitienė ir meninio ugdymo vadovė Dovilė Bičkauskaitė. Šio konkurso sumanytoja ir organizatorė lopšelio- darželio „Šaltinėlis“ pavaduotoja ugdymui  Nijolė Stadalienė džiaugėsi, kad šis konkursas iš vietinio renginio išaugo į didelį Marijampolės miesto renginį.

Pasak pavaduotojos „ norim pasidžiaugti, ko vaikai išmoko per metus. Ar jie pasiruošę žengti į mokyklą? O Kodėl, tai neparodyti viešai? Pirmiausia mūsų darželyje organizavome tokį konkursą „Šauniausiojo priešmokyklinuko“. Jis sėkmingai pavyko ir buvo tokia iniciatyva, o kodėl nesuorganizavus miesto mastu, kad galėtų pasirodyti ir kiti darželiai?“.

Šiame pirmajame miesto priešmokyklinuko konkurse dalyvavusiems vaikučiams, tai buvo ne tik maloni pramoga, bet ir nemažas išbandymas. Kai kuriems net ir ašarėlę teko braukti dėl nepasisekusios užduotėlės, tačiau renginyje vyravo puiki nuotaika ir konkurso dalyviai sulaukė žiūrovų aplodismentų.

Priešmokyklinukų pasirodymus vertino žiūri komisija, susumavus rezultatus trečiosios vietos laimėtoju tapo Tadas Bertulis iš mokyklos darželio „Želmenėliai“, antroji vieta teko Godai Levulytei l/d „Šypsenėlė“ priešmokyklinukei, o pirmosios vietos laimėtoja tapo Gabrielė Gelažytė iš l/d „Vaivorykštė“.

Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti rėmėjų dovanomis, kurias įsteigė Marijampolės visuomenės sveikatos biuras ir nacionalinė krepšinio akademija, o pirmųjų trijų vietų laimėtojai apdovanoti ne tik diplomais, tačiau ir taurėmis.  

Tikimasi, kad šis gražus priešmokyklinuko konkursas „Į mokyklą pasiruošę“ taps tradiciniu ir jis bus organizuojamas toje ugdymo įstaigoje, kurios dalyvis tapo konkurso nugalėtoju.

 

 

Vyresnioji auklėtoja Ineta Levulienė

x