Ankstų saulėtą pirmadienio rytą priešmokyklinės ugdymo  grupės „Boružėlės“ ugdytiniai, mokytojos Rasa ir Ilona bei mokytojo padėjėja Anelė išsiruošė į  neįprastą išvyką. Jie aplankė UAB „Stevila“, esančią netoli Marijmapolės miesto, į kurią pakvietė Marko tėvelis Marius. Tai – Lietuvos ir Vokietijos įmonė, kurios pagrindinė veikla – nedidelių gabaritų detalių ir mechanizmų gamyba – tekinimas, frezavimas, suvirinimas, dažymas, šlifavimas, matavimas.

Gamykloje visus pasitiko Marko tėtis, kuris parodė, kaip gaminamos skirtingo dydžio, formų  įvairios detalės, dirbiniai  iš metalo, kuriuos gamina ne tik žmonės, bet ir rankos -robotai. Jis pasakojo, kad kiekvienas metalas, kaip ir žmogus, turi savo vardą. Vaikai turėjo galimybę išsimatuoti plauko storumą, galvos didumą, išbandyti krano stiprumą, pasimokyti jį valdyti, susipažino, kam reikalingas autokeltuvas. Taip pat išgirdo didelę naujieną, kad čia gaminamos kelio sąnario detalės, ir ne tik…

Apdovanoti lauktuvėmis ir dovanėlėmis, vaikai ir mokytojos atsidėkodami įteikė piešinius, kuriuose pavaizduoti robotai, tikėdamiesi, kad tokius robotus kada nors gamins ši įstaiga.

 

 

x