LIETUVOS MAŽŲJŲ ŽAIDYNĖS

Mūsų darželio ugdytiniai jau ne pirmus metus dalyvauja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) organizuojamame projekte „Lietuvos mažųjų žaidynės“ (LTMŽ). Tai –  didžiausias šalyje ikimokyklinio ugdymo vaikams skirtas sporto projektas, kurio pagrindinis  tikslas – didinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų fizinį aktyvumą, tenkinant prigimtinį judėjimo poreikį, nuo mažens ugdyti įprotį sportuoti bei pozityvų požiūrį į aktyvią gyvenseną.

Projektas įgyvendintas III etapais. Pirmame etape ugdytiniai ir jų mokytojos stebėjo nuotolines pamokėles. Tada tris kartus per savaitę vaikai sportuodavo grupėje prieš pusryčius. Pamokėlės buvo labai įdomios, linksmos, su įvairiomis priemonėmis: lankais, lėkštelėmis, virvėmis, vienkartiniais indeliais, kibirėliais… Antrasis etapas – festivalis mūsų įstaigoje, kuriame dalyvauja visos ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės.

Trečiojo etapo festivalis vyko Alytuje, kuriame dalyvavo vaikai iš visos Lietuvos. Mūsų darželiui atstovavo trys ugdytiniai  iš IUG „Boružėlės“ – Tadas, Markas ir Austėja ir trys ugdytiniai iš IUG „Žiogeliai“ – Elija, Ema, Neitas. Vaikai patyrė daug džiugių emocijų. Smagiai ir prasmingai praleido laiką. Visi dalyviai buvo apdovanoti „Lietuvos mažųjų žaidynių“ medaliais, padėkomis, o įstaigai įteikta žaidynių taurė.

 

 

IU mokytoja Vaida Spūdienė

 

x